DESTEKLEMELİYİZ
Toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, TOBBSakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Öykü Sena Aydeniz, SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı ile Kurul Üyeleri iştirak etti. Kurul Üyeleri; genel faaliyetler, hedefler ve çalışmalar hakkında sunumlar eşliğinde fikir alışverişinde bulundular. SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, şu ifadelere yer verdi, “Bugün cesaretiyle aklındaki iş fikirlerini hayata geçiren binlerce kadınımız dünyamızı bir adım öteye götürecek ve birçok işi kolaylaştıracak yeni fikirleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu anlayışla ülkemiz başta olmak üzere birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülke, kadın girişimcilik ekosistemini ve istihdamını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyor, destekleri ve teşvikleri hayata geçiriyor. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve etrafımızdaki rol modelleri tanıtmalı ve desteklemeliyiz.
GİRİŞİMCİ HİKAYESİ
Bugün iş hayatında başarılı olmuş her kadın, aile veya her firma dünün bir girişimci hikayesidir. Ülkemizin daha da gelişmesi için üretmek ve bunun için de kadın ve genç girişimcilerimizin desteklenmesi gerekmektedir. Kadın girişimciler kurulumuzun varlığı ve gayretleri, kadın girişimci adaylarına cesaret vermekte, fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda destek olmaktadır. SATSO yönetim kurulu olarak da kadın girişimciler kurulumuzun her çalışmasına katkı sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum."
GELECEĞİN TASARIMCISI
TOBB Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Öykü Sena Aydeniz ise; “İş kurmak, girişimci olup, eski sınırları aşmak ve yeniliğe öncülük etmek demektir. Girişimcilik risk almak demektir. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerin gördüğü fırsatları gerçekleştirmektir. Kadınlarımıza fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini her geçen gün daha net görüyoruz. Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi olarak kadınlarımızın girişimci ruhlarını ortaya koyup içlerindeki üretme motivasyonunu cesaretleri ile birleştirmek; Sakaryalı kadınlarımızın geleceğin seyircisi değil tasarımcısı olması için çalıştık.
İSTİHDAM SAĞLADIK
Geyve yöresel ürünler üretim merkezini kurduk. Geyve belediyesi, Sakarya Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu projede girişimciliğinin farkında olmayan çok sayıda kadına istihdam sağladık. Bu güncelde kalarak Sakarya’ya kooperatifçilik ruhunu yaymak için kooperatifçilik otobüsünü getirdik ve kadınlarımıza orada eğitim verdirdik. Bunun akabinde Sakarya’da 11 kadın kooperatifinin kurulmasına öncülük ettik. Turkcell ile iş birliği yaptığımız geleceği yazan kadınlar yarışmasında Sakaryalı girişimci kadınlarımızı eğiterek digitart projesi ile Türkiye 3.lüğünü şehrimize getirdik. İşkur ortaklığıyla geliştirdiğimiz “İş’te kadın” projesini yaptık. Ülkenin en büyük kadın istihdamı projelerinden olan “sanayide kadın eli” ile organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren fabrikalarda kadınlarımızın istihdam edilmesini sağladık. Tüm bu projelere bütün kurulumuz ile birlikte gönüllülük esasında ve severek çalıştık.
YENİ PROJELER
Bu bizim bu dönemdeki son toplantımız. Bir sonraki dönem için temennimiz projelerimizin geliştirilerek devam etmesi, ortak akılla kadın girişimciliğin yararına yeni projeler üretilmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Bu vesileyle yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Yönetim Kurulu Başkanımız Akgün Altuğ olmak üzere tüm yönetim kurulumuza ve SATSO camiasına teşekkür ediyorum” dedi. Toplantının devamında sırasıyla söz alan kurul üyeleri çalışmalar, projeler, sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik görüşlerini bildirdiler.