İnatçı ve geçmeyen boğaz ağrısına dikkat! İnatçı ve geçmeyen boğaz ağrısına dikkat!

Programa acil tıp teknisyeni, şoför, paramedik personelden oluşan 21 kursiyer katıldı. 6 eğitmen ve ASGE koordinatörü eşliğinde gerçekleştirilen eğitim kapsamında, ambulans sürücülerinin güvenlik bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Eğitimin ilk gününde kursiyerlere trafik ve sürüş güvenliği, araç bakım ve teknik bilgileri ile mesleki sürüş kuralları üzerine teorik dersler verildi. İkinci ve üçüncü günlerde ise 15 sürüş parkurunda uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Bu parkurların 6’sı yavaş sürüş teknikleri, 9’u ise hızlı sürüş tekniklerinden oluştu. Ayrıca, akü takviyesi, zincir takılması, lastik değişimi gibi konularda kursiyerler tarafından birebir uygulamalı olarak öğrenildi.
Ambulans Egitim2

Eğitimde ambulans kullanımına dair özellikli talimatlar ve teknik bilgiler de kursiyerlere aktarıldı. ASGE eğitiminin temel amacının; ambulans kazalarının ve yangınlarının önlenmesi, meydana gelebilecek bir trafik kazası veya yangının en az hasarla atlatılması, ambulans çalışanları ve hasta güvenliğinin sağlanması olduğu belirtildi. Aynı zamanda, hastane öncesi sağlık hizmetlerinde görev yapan paramedik, acil tıp teknisyeni ve sürücülerin ambulans sürüş güvenliği ile ilgili bilgi ve becerilerinin artırılması, daha kaliteli, etkili ve verimli bir hizmet sunumuna katkı sağlansı hedeflendi.
Ambulans Egitim3

Eğitim pistine giderek ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir’e Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Serdar Değirmenci, Acil Sağlık Hizmetleri Birimi Uzmanı Erkan Yamaç ile İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Seyit Yiğit eşlik etti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Özdemir, eğitim sonunda kursiyerlerin alandaki uzmanlıklarını pekiştirerek acil sağlık hizmetlerinde güvenliği artırma yolunda önemli bir adım attıklarını dile getirerek eğitim ekibi ve kursiyerleri tebrik etti.

Ambulans Egitim4

Ambulans Egitim5

Editör: Ayşen Kolçak