SOSYAL KONUT PROJESİ
Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet Tarihinin en büyük sosyal konut projesi İlk Evim İlk İşyerim Projesi kapsamında TOKİ Sakarya’da 6 ilçede toplam 2 bin 750 konut inşa edecek. Bu kapsamda Adapazarı’nda bin 760, Arifiye’de 120, Ferizli’de 250, Hendek’te 220, Kocaali’de 300 ve Taraklı’da ise 100 konut yapılacak. TOKİ’nin Sakarya’da toplam 49 bin 800 kişinin katılacağı sosyal konut kuralarını ne zaman gerçekleşeceği ise henüz açıklanmadı.

MART AYINDA SONLANACAK!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Daire Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

HEYECAN DORUKTA!
AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“TOKİ kura çekimi için heyecan dorukta! 250 bin sosyal konut kampanyası kapsamında Sakarya’mıza TOKİ tarafından yapılacak olan 2 bin 750 konutun hak sahibi belirleme kurası yakın bir zamanda gerçekleşecek. Bu yoğun ilgi için hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”