İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE

Bu kapsamda; kitap, dergi, tez, faaliyet raporları, gazete ve efemera özellikleri taşıyan bilgi kaynakları, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla sürekli olarak güncelleniyor. Sakarya Şehir Hafızası girişimi, bu eserleri koruma, kullanıcıların erişimine sunma ve Sakarya’nın kültürel belleğini aktarma misyonunu taşıyan çeşitli paydaşlarla iş birliği içinde yürütülüyor. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı koordinasyonunda Sakarya Koleksiyonu, yeni materyallerle sürekli zenginleştirilmeye devam ediliyor.

Saü (1)

İLK BELGESELİ YAYINA SUNULDU

Bu çalışmaların bir parçası olarak hazırlanan Sakarya Şehir Hafızası girişiminin ilk belgeseli, Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Adapazarı Meslek Yüksekokulu’nun ortak çalışması olarak tamamlandı. Sakarya’nın kültürel geçmişini ve önemli isimlerini ele alan belgesel serisinin ilk bölümü, Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi kataloğu ve Sakarya Şehir Hafızası web platformu üzerinden izleyicilere sunulmuştur.

Saü (2)

SAKARYA ŞEHİR HAFIZASI

Sakarya Şehir Hafızası web (www.sehirhafizasi.sakarya.edu.tr) sitesi, Sakarya’nın tarihî ve kültürel mirasını dijital ortamda erişilebilir hale getirerek, bölgenin sosyal, fen ve ekonomi bilimleri alanındaki araştırmalara katkı sağlamayı hedefliyor. Sakarya’nın geçmişine dair kapsamlı materyalleri bir araya getiren Sakarya’nın dijital hafızası, araştırmacıların ve halkın kolayca ulaşabileceği bir kaynak oluşturuyor. Dijital hafıza olan Sakarya Şehir Hafızası yeni alt başlıklarla sürekli güncellenen içeriğiyle, şehri araştırmacıları için de önemli bir kaynak. Son olarak, Sakarya’da Ahilik, Adapazarı Eski Belediye Başkanı Erkan Etçioğlu’nun fotoğrafları ve Gazeteci yazar rahmetli Abdullah Çelik’in köşe yazıları de Sakarya Şehir Hafızasında yerini aldı.