‘BURALAR ÇÖP VE YIĞINIYDI!’
Başkan SARI, basına verdiği bilgilerde şunları ifade etti: “Karasu Belediyesine ait yaklaşık 5 dönümlük alanı ıslah ederek işe başladık. Daha önce bu arazimiz adeta taş ve çöp yığınıyken yaptığımız çalışmalarla bir tarım arazisine dönüştü.
‘AMACIMIZ MADDİ KAZANÇ DEĞİL’
Bu projedeki amacımız aronya meyvesini bir ticari meta haline getirip kazanç elde etmek değildir. Gayemiz, ürün çeşitliliğini arttırmak ve sadece fındık tarımına bağlı kalmayarak farklı ürünlerle ilçemize katma değer üretmektir. Çiftçimize ve ilçemiz halkına farklı ve verimli alternatifler noktasında örnek teşkil etmeyi arzuluyoruz.
‘3 YIL SONRA MEYVELERİ TOPLAYACAĞIZ’
Bugün 1400 fideyi verimli toprağımıza ekiyoruz. Nasipse 3 yıl sonra ilk meyvelerimizi toplayacağız. Valimiz Sayın Çetin Oktay KALDIRIM ve Kaymakamımız Sayın Ahmet Naci HELVACI projemizin teşvikçisi ve destekçisi oldular. Onlara ilçemiz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Yutkun Cabak, bize teknik destek sağlayarak en başından beri aktif rol üstlendi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aronya bitkisinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
‘BU YILKİ TOPTAN SATIŞ DEĞERİ 70-80 LİRA’
İlçe Tarım Müdürü Yutkun Cabak da basın açıklamasında bulundu: “İlçemizde tarımsal varlığın %70’ini fındık oluşturuyor. Biz çeşitliliği arttırmak istiyoruz. Burası bir deneme bahçesi. Bu bahçemizde yetişecek aronyalar ile halkımız bu ürünün ilçemizde yetişebildiğini görsün ve verimli topraklarımıza güvensin istiyoruz. Yetişkin aronya bahçeleri yılda 1,5 – 2 ton ürün verebiliyor. Bu sene aronyanın kilosu toptan satış fiyatıyla 70 - 80 lira civarında oldu. Katma değeri yüksek bir ürün ve bizler bu tür ürünleri ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.