"SİLAJ YAPMADIĞIMIZA PİŞMANIZ"
Kaynarca’nın önemli mısır üretimi merkezlerinden biri olduğunu belirten İbrahim Çakar, “Bu yıl ilçemizde 7 bin 43 dönüm dane mısır, 25 bin dönüm silajlık mısır ekildi. Verilen fiyatlarla mısır üreticisi çiftçimiz özel sektör ve büyük tüccarın insafına terk edilmiş oldu. Bu fiyat düzeltilmelidir. Bu kadar düşük fiyat verileceğini bilseydik, tarladaki ürünümüzü silaj yapıp kendi hayvanımıza yedirir daha az zarar ederdik. Devlet ton başına en az bin lira destek verirse zarar etmekten kurtuluruz" dedi.
"20 RUTUBETİN ALTINA DÜŞMEZ"
Geçen yıla göre mazot fiyatının 4 kat, gübrenin 3 kat, mısır tohumunun bir misli arttığına dikkat çeken Çakar, “Toprak Mahsulleri Ofisi 14 rutubet mısır alım fiyatını 5 lira 70 kuruş olarak açıkladı. Bizim bölgemiz rutubetli bir bölge olduğu için 20 rutubetin altına düşmez TMO’ya vermeye kalksak mısırı bir de 14 rutubete düşürmek için kurutma bedeli ödememiz gerekir” diye konuştu.
Öte yandan Sakarya’da önemli mısır alıcılarından biri olan Şen Piliç firması 15 oranındaki nemli mısırı 5 lira 60 kuruştan alacağını bildirmişti.