Taşmedreseli ülkücüler, fikir adamı, yazar Nihal Atsız'ı İstinye'deki Kök Cafe'de andı. Atsız hakkında Orhan Çakıroğlu, Erdem Karakoç, Doç.Dr. Gencay Karakaya, Fahrettin Budak, Erol Gül, Erdoğan Savaş, İhsan Zomp ve İsmail Güneş konuştu.
Nihal Atsız'ın "nevi şahsına münhasır" enteresan bir kişi olduğunu belirten Orhan Çakıroğlu, "Muhtelif pencerelerden bakıp Atsız hakkında farklı konuşan insanlar vardır. Kimin ne dediği önemli değildir. Önemli olan onun fikrini paylaşan insanların onunla ilgili söyleyecekleridir" dedi.
Nihal Atsız'la ilgili birkaç olayı anlatan Çakıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Fahri Korutürk döneminde Aziz Nesin var tutuklu. Fikirlerinden dolayı bir sürü tutuklu var. Bunlar arasında Nihal Atsız da vardır. Her biri devlet başkanına serbest bırakılmaları için yazı yazalım diye karar alırlar. Hepsi yazıyor. Sadece Atsız hoca yazmıyor ve enteresan cevap veriyor: 'Ben baş eğmem'. Bu bir duruştur."
Özellikle bu duruşun Ülkü Ocakları çatısı altında yetişenler için çok önemli olduğunu anlatan Çakıroğlu, şunları söyledi: "Sebebi şudur. Ülkücü satın alınamaz. Ülkücülerin cezaevindeki işkencecilere karşı duruşu ile Atsız hocanın duruşu arasında bu yüzden bir fark yoktur. Ülkücü Allah'tan ve Resulünden başka kimseye baş eğmez. Secdegahı da orasıdır. Başka yere de secde etmez."
Konuşmasında Fethi Gemuhluoğlu'nun bir anısını hatırlatan Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gemuhluoğlu, Atsız'ın cenaze namazında imama 'Musalla taşında yatan bu er kişiyi, bu musalla taşı ve diğer musalla taşları bugüne kadar böyle bir er taşımadı.' Bu arkadaşlarının Atsız hakkında görüşüdür."
Atsız'ın sert bir üslubu olmasına rağmen, riyasız, lekesiz yalansız bir hayat sürdüğünü sözlerine ekledi.
Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden Erdem Karakoç da, Atsız'ın Türklük davasındaki yeri ve emeği üzerine konuştu. Atsız'ın mücadelelerle dolu hayatından örnekler veren Karakoç, Atsız'ı her yıl ölüm yıl dönümünde 11 Aralık'ta ve 3 Mayıs Türkçüler Günü'nde andıklarını söyledi.
Başbuğ Alparslan Türkeş'i ve Türk milletine hizmet için ömür tüketen diğer fikir ve dava adamlarını unutturmayacaklarını belirten Karakoç, şunları söyledi: "Başbuğ'u anma konusunda İstanbul hep öndedir. Atsız, Gökalp ve Başbuğ'un fikirleri sürekli anlatılmalı ve bunlar tanıtılmalıdır. Böylece davamız canlılığını korur. Başbuğ, Atsız hocanın fikirlerinin yayılması için yazdığı yazılarının her yere ulaşılmasını sağlamıştır."
Atsız'ın genç yaşta karşılaştığı olaylar nedeniyle çelik iradeli, önder bir kişilik olduğunu anlatan Karakoç, şiirlerinin her biri bize okunmuş su gibi gelmiştir. Kötü günlerimizde Atsız'ın şiirlerini volta atarken okumuşuzdur." (Hüdavendigâr Onur)