Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Büyükşehir Akademi’de dersler devam ediyor.

Yazarlık atölyesi dersinde katılımcılar Yazar Güray Süngü’nün rehberliğinde edebiyat yolculuğuna çıktı. 

Gençlerin eserleriyle yüzyıllarca yaşayacak Gençlerin eserleriyle yüzyıllarca yaşayacak

YAZARLIK BİR MESLEK DEĞİL
Süngü, gençlere yazarlığın gözlem, düşünme ve hissetme ile beslenen bir süreç olduğunu anlatırken, bir meslek olmadığına değindi. Eğitimci ve edebiyatçı Süngü, inatçıların bıkmadan usanmadan bir şeyler yazıp, yazılan denemelerinde keşfedilmesi için zamanını beklemesi gerektiğini ifade etti.

“KALEMİ YÜREĞİNİZDE TAŞIYIN”
Güray Süngü, yazarlığın bir ilham meselesi olduğunu söyleyerek kalemin yazarın ruhunda taşınması gerektiğini vurgulayarak, “Kalem taşıyın, o artık sizin bir parçanız olsun” diyerek aklımıza gelen fikirlerin kaçırılmaması gerektiğine değindi.

Süngü, “Sanal alemde kaybolmamak için not alın, biriken fikirler yazarın gücüdür” sözleriyle not almanın önemini vurguladı.

Kalemi Bir Parcaniz Olarak Yaninizda Tasiyin (1)
“DİL BİR MUCİZEDİR”
“Kitap taşımak, beyaz giymek gibidir” diyen Süngü, bu basit alışkanlığın bile yazarlık yolculuğunda önemli bir rol oynadığını belirterek şöyle dedi:
“Kitaplar sadece hikâye değil, düşünce ve bakış açısı sunar, iyi bir kitap insana derinlik katar. Dili varlığı bir mucizedir. Her dil kendine özgü bir dünya sunar ve bu çeşitlilik hayranlık vericidir Dil bizim mirasımız; onu iyi kullanmak yazarlığın özüdür.”

Süngü, ders sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Editör: Tuğrul Gümüşel