SATSO Hizmet Binasında Psikolojik testler ile analiz uzmanı Doç. Dr. Emrah Özsoy’un sunumuylagerçekleştirilen eğitimde iletişim türleri ve beden dilinin iletişimdeki önemi, kişilik farklılıklarının etkisi ile etkili iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi birçok önemli konuda eğitime katılan SATSO Üyelerine bilgiler paylaşıldı. 
Eğitim hem sunumlarla hem de eğitmen ve katılımcılar arasında uygulamalı olarak birebir işlendi.
iletisim_becerileri2
Doç. Dr. Emrah Özsoy eğitimde konuyla ilgili, “İletişim sadece sözlü değil her biçimde gerçekleşebilir. Sözsüz iletişime birçok örnek verilebilir; gözlerimizden bile bir iletişim anlamı çıkabilmektedir. İletişimde temel prensip kendimiz olmaktır, kendimiz gibi davranıp iletişim kurarsak sağlıklı şekilde gerçekleştirebiliriz. 
Yazılı iletişimde abartıya kaçmamak, sözlü iletişimde çok hızlı konuşmamak, empati eksikliği vb. gibi dikkat edilmesi gereken birçok husus var. İletişimde de çoğu zaman kendimize benzeyen; kişiliğimiz, değerlerimiz ve fikirlerimizin uyuştuğu insanları tercih ediyoruz. Farklılık kısa sürede çekici gelebilir ancak benzerlik sürdürülebilirlikte önemlidir. İletişimde bazı konularda çok okumaya gerek yoktur. İçinde bulunduğumuz sosyal toplumda yaşanılan tecrübeler, kültür gibi etkenler özellikle beden dilini okumada bizi geliştirir. 
iletisim_becerileri3
İletişimde insana avantaj ve dezavantaj getiren birçok husus var. Dışa donuk, çekingen insanlar da sıkıntı çeker; dobra, dediğim dedik, her şeyi pat diye yüze söyleyen ve sürekli kendinden bahseden, kendini ön plana çıkaran insanlar da sorun yaşayabilir. Kişilik farklılıkları iletişimde belirleyici rol oynar. 
İş hayatında yöneticiler için firma içinde çalışanlarla iletişim de çok hassas davranılmalıdır. Yöneticiler tanıdığı sandığı çalışanlarını tanımıyorlar çünkü onları sadece sahnede görüyorlar. Yönetici kişiler dengeli bir iletişim politikası izlemelidir. Sürekli birlikte, hep beraber kelimelerini kullanabilir. Sorunlar karşısında sakin kalarak daha iyi anlaşılabilir” dedi.