Bir hikaye nasıl yazılır?
Program kapsamında öykü ve roman yazarı Güray Süngü “Hayal Gücünü Eğitmek/Kurmaca Atölyesi’nde” “Bir hikaye nasıl ve nerede başlar? Hikâye yazılan bir şey midir? Olaylar zihinde mi kurulur, baktığımız ve gördüğümüz dış dünyada hazır halde mi mevcuttur?” gibi sorulara katılımcılarla birlikte cevaplar aradı.
Felsefi eleştiri
Cüneyt Kaya, “Gazzâli ve Felsefe: Munkız Bağlamında Yeni Bir Okuma” başlıklı derste Gazzali’nin kariyeri boyunca kaleme aldığı pek çok eserinde yer verdiği felsefe eleştirisine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Şarkı söyleme tekniği
Ünlü sanatçı Bekir Ünlüataer ise,“Şarkı Söyleme Tekniği” başlıklı derste “Şarkı nasıl söylenir? Şarkı söylerken nasıl nefes almalıyım? Şarkıları nasıl daha güzel söylerim? Müzik bilmiyorum ama şarkı söyleyebilir miyim?” noktasında katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.
Şan ve ses eğitimi
Nilgün Sazak “Şan ve Ses Eğitimi” başlıklı dersin ilk haftasında katılımcılarla ses egzersizleri yaparken, diyafram bölgesinin doğru kullanılması ve artikülasyon tekniklerinin geliştirilmesi için zemin hazırladı.
Konu ile ilgili Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden yapılan açıklamada;güz dönemi derslerinin ilk haftası tamamlandığı belirtilirken,çalışmaların 4 hafta daha devam edeceği bildirildi.