Milliyetçi yazar, romancı. 1921 yılında Adana'da doğdu. 1942’de öğretmen oldu. Teksöz gazetesini çıkardı.İlk milli eseri "Çeteler" adını taşıyan beş perdelik bir trajedi olup 1949 yılında sahnelendi. Adana Şehir Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.
Milliyetçi yazar, romancı. 1921 yılında Adana'da doğdu. 1942’de öğretmen oldu. Teksöz gazetesini çıkardı.
İlk milli eseri "Çeteler" adını taşıyan beş perdelik bir trajedi olup 1949 yılında sahnelendi. Adana Şehir Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. "Taşkınlar Lokali" ile "Melekler ve Şeytanlar" isimli oyunları burada temsil edildi. "Cephe Gerisi" isimli eseri de sahnelendi.
Cavid Ersen'in ilk eseri 1944’te yayınlanan "Günahkâr sokaklar" isimli romanıdır. Bu eseri "Fakirler", "Mektup" ve "Sefiller" kitapları takip eder. Siyasi yazılarını ise 1954 yılında "Gün Doğarken" isimli eserinde toplar. "Benim Üniversitem" adını taşıyan eserinde ise milli eğitimin önemini anlatmaya çalışır. Daha sonra "Osman Gazi", "Orhan Gazi", "Selahaddini Eyyübi", "Murad Hüdavendigâr", "Fatih Sultan Mehmet", "Battal Gazi" gibi tarihi romanları kaleme alır. "Kızıl Zindanlar" adlı romanı ise 1967'de yayınlanır ve Sovyetler Birliği’ne kaçırılan bir Türk gencine komünist olması için yapılan baskıları anlatır. Bunu 1970'te basılan "Kara Zindanlar" takip eder. "Zindanlar" ise 1971 de yayınlanır. Bu arada "Başbuğ", "Fadime", "Hürriyet Mücadelesi", "Boğata", "Hepimizin Kavgası" ve iki cilt halinde yayınlanan "Beyaz İhtilal” romanı yayınlanır. "Aşkın Gözyaşları" ve "Mefkureci Öğretmen" isimli kitapları ise henüz yayınlanmadı.
Bu arada Cavid Ersen, Yeni İstanbul ve Babıâli’de Sabah, Hergün ve Yeni Düşünce gazetelerinde makale yazdı.
Cavid Ersen, “Hepimizin Kavgası” adlı eserinde de Türk milliyetçiliği hareketinin küfre karşı verdiği mücadeleyi anlatır. Kitabın ilk bölümünde tarihteki Türk devletlerinden Gazneliler, Harzimşahlar ve Büyük Selçuklu Devleti’nden bahseder. İkinci bölümde ise Alparslan Türkeş önderliğinde milli ve mukaddes değerlerin savunuculuğunu yapan milliyetçi gençliği anlatır. Emperyalist güçlerin, Türklük Gurur ve Şuuru İslam Ahlak ve Fazileti’ne bağlı ülkücü gençliğe saldırılarını dile getirir.
Cavid Ersen, 21 Ocak 2003 tarihinde ömrünün son yıllarını geçirdiği Darıca huzur evinde uçmağa varır.