Ülkemizde ve dünyada insan sayısal popülasyonu her geçen gün artmaktadır. Bir yandan da iklim değişikliği, küresel ısınma hayvancılığı maalesef olumsuz yönde etkilemektedir.

Gelecekte insanlığı maalesef zor günler beklemektedir. Gelecek için yakın ve uzak planlarımız olmalıdır. Üretim planlarımızı gelecekte iklim değişikliğini kapsayacak şekilde yapılmalıdır. 

Dünya çapında birçok ülkede, hayvancılık ürünlerine olan artan talep büyük ölçüde büyük ölçekli hayvancılık üretimi ve ilişkili gıda zincirleri tarafından karşılanmaktadır.

Bununla birlikte, yüz milyonlarca küçük ölçekli üretici ve çoban geçimini hayvancılığa borçludur. Gıda üretiminin ötesinde, çiftlik hayvanları diğer önemli ekonomik, kültürel ve sosyal roller oynar ve birden fazla işlev ve hizmet sağlar. Tarım ekosistemlerinin temel bir parçasıdırlar. 

FAO, küçük ve büyük hayvan üretim sistemlerinin ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir şekilde dönüştürülmesini destekleyerek hayvancılığın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne (SKH) katkısını artırmak için çalışmaktadır.

Kuruluş, politika danışmanlığı ve farkındalık yaratma rolü üstlenir ve yüksek kaliteli hayvansal ürünleri güvenli, verimli ve sorumlu bir şekilde üretmeye yardımcı olmak, aynı zamanda yoksul insanların geçim kaynaklarını iyileştirmek ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için teknik destek, savunuculuk, bilgi, birikim ve rehberlik sağlar.

FAO ayrıca hükümetler ve çiftçilerle birlikte çalışarak hayvancılık acil durumları sırasında ve sonrasında müdahale eder ve nihai hedefi sorumlu ve sürdürülebilir hayvancılık üretimi olan kamu, özel ve sivil toplum ortakları arasında diyaloğu teşvik eder.

FAO'nun programı, diğerlerinin yanı sıra hayvan genetiği, hayvancılık, hayvan beslenmesi ve yemlemesi, antimikrobiyal direnç, hayvan sağlığı ve hayvan refahı, pastoralizm ve tarımsal ekolojiye odaklanıyor.