Kışın bulunduğunuz bölgeye göre havanın yağışlı, güneşli ve karlı olup olmamasına göre ayakkabı ve bot gibi ayak koruyucu bir ekipman köpeğinize kullanabilirsiniz.
Hatta tüy yapısına uygun olarak mevsime göre elbise, kaban, tişört ve kazak gibi soğuktan korumak için giysi giydirebilirsiniz. Kış mevsiminin olumsuz meteorolojik koşullardan korumuş olursunuz. Günlük kalori alımlarını o gün yapmış olduğu aktiviteye göre veriniz.
Aktive çoksa gıdanın kalorisini artırmalısınız. Köpeğiniz günlük aktivitesi azsa kaloriferli bir ortamda yaşıyorsa vermiş olduğunuz, gıdanın kalorisi azsa düşük kalorili beslemeye devam edebilirsiniz.
Kışın düşen sıcaklık değerlerini bahçedeki köpeğiniz tolere edebilmesi için, günlük yem miktarını yaz mevsimine göre artırmalısınız. Çünkü alınan gıdanın bir kısmını kış aylarında ki soğuk havanın olumsuz etkilerini gidermek için kullanacaktır. Kışın evcil hayvanlarınızın banyo yapma sıklığını azaltın.
YANİ ÇOK SEYREK KÖPEĞİNİZE
Banyo yaptırabilirsiniz. Ayrıca kışın evcil hayvanlarınızı mümkünse tıraş yaptırmayınız. Evcil hayvanınızın taşımış olduğu tüyler, can dostunuzu kış mevsiminde sıcak tutmaya, üşümesini engel olmak için vardır. Yaz mevsiminde ise can dostunuzu serin tutar. Evcil hayvanınızı kış mevsiminde, tıraş ettirdiğiniz zaman soğuktan kaynaklanan üşütme paralelinde maalesef hastalanmasına yol açacaksınız.
Bunu da hiçbir hayvan sever istemez. Can dostlarına ve de sizlere sağlıklı günler dileriz.