Dünyada ve ülkemizde sosyal medya vegan beslenmeyi özendirmektedir. Bilimden uzak bu v.b. tavsiyeleri uzmanından ya da bilimsel araştırmaları incelemeden uygulamak maalesef yanlıştır. 
İnsan vücudunun 20 farklı amino asite ihtiyacı var. Vücudumuz bunlardan 11 tanesini oluşturur. (bunlara "esansiyelolmayan amino asitler" denir), ancak geri kalan 9'unu (esansiyel amino asitler) yiyeceklerden almalıyız.
Et, yumurta ve süt gibi hayvansal proteinler tam proteinlerdir, yani vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm temel amino asitleri sağlarlar. Hayvansal ürünler en yüksek kalitede protein kaynaklarını sağlar.  Amino asitler, proteinlerin, peptitlerin ve düşük moleküler ağırlıklı maddelerin (örneğin, glutatyon, kreatin, nitrik oksit, dopamin, serotonin, melanin, melatonin ve nükleotidler) sentezi için fizyolojik açıdan önemli öncülerdir ve çok büyük fizyolojik öneme sahiptirler. Hayvan kaynaklı gıdalar (örn. et, süt ürünleri, yumurta, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve diğer ürünler), bitkisel kaynaklı gıdalara (örn. pirinç, buğday, mısır, patates, sebzeler, tahıllar, fasulye, bezelye, işlenmiş soya ürünleri, kabuklu yemişler ve tohumlar). Örneğin, sığır eti kuru madde bazında %63-68 oranında protein içerir, ancak bitki kökenli temel gıdaların çoğu (baklagiller hariç) %12'den az (kuru madde bazında) protein içeriğine sahiptir  ve  lizin de dahil olmak üzere . metiyonin, sistein, triptofan, treonin ve glisin. çoğu amino asit bakımından eksiktir.
İnsanların vücut ve beyin gelişimi için gerekli olan amino asitlerin büyük bölümü hayvansal proteinlerden alınmaktadır. Dünya sağlık örgütünden alınan bilgilere göre sağlıklı bir insan vücut ağırlığının her kg’ı için 1 gram protein almalıdır. Bu protein miktarının yaklaşık %42’sinin de hayvansal gıdalardan alınması önerilmektedir. Kişi başına bitkisel ve hayvansal proteinlerin tüketimi dünya ortalamasına göre 81 gramdır. Bu miktar gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde farklılık göstermektedir. Hayvansal ve bitkisel kökenli gıdalardan alınan proteinin gelişmiş ülkelerde %65’i hayvansal gıdalardan olup, bu oran gelişmekte olan ülkelerde %20 civarındadır . Bir ülkede yaşayan insanların gıda güvencesi, gelişme düzeyi ne olursa olsun tüm toplumlarda temel politikaların başında gelmektedir. İnsanların beslenmesi için toplumun hayvansal gıda ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Dünya genelinde sığır süt üretiminin %83’ü, et üretiminin yaklaşık %21’ini sığırlar karşılamaktadır. Mandanın payı süt üretiminde %13 ve et üretiminde ise %1 civarlarındadır. AB ülkeleri ve ABD’de sütün tamamına yakını sığırlardan sağlanmakta ve AB dünya sütünün yaklaşık %20’ sini ABD ise %12’sini üretmektedir. Et üretiminde sığırların payı AB ülkelerinde %17,1, ABD’de %27,8’dir. Türkiye’de hayvancılık sektörü genel ekonomi ve tarım sektörü içerisinde önemli yere sahiptir. Hayvansal üretim faaliyeti ile bitkisel ürünler ve bitkisel üretim sonucu ortaya çıkan yan ürünler değerlendirilmekte, işletmeler birden fazla üretim dalına yer vererek karlılığı arttırabilmektedir. Türkiye hem bitkisel üretim ve hem de hayvansal üretim bakımından sahip olduğu iklim koşulları ve coğrafi konumu nedeniyle birçok üretimin bir arada yapılabileceği bir ekolojiye sahiptir. Bu fırsatı değerlendirip gerek ülkemiz insanın ihtiyacını karşılayıp gerekse dünya pazarından gerekli payı almalıyız. Üreten insanımıza bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim.